GrodNytt – November

Grön Flagg

Gröna gruppen: 

Vi fortsätter utforska vatten i olika situationer. Vi har lyssnat på bäcken, varit vid vattenansamlingen där krokodilen och fiskarna bor (enligt barnen) och stått på gångvägen där vattnet gjort underlaget mjukt. Det var väldigt kul att se hur marken “gungade” under fötterna. 

“Jag fiskar fiskar!” sa ett barn vid vattensamlingen.

Blå gruppen:

I vårt Vattentema utforskar vi vatten på olika sätt. På vår promenad till skogen stannade barnen upp vid trappen vid bäcken och sa “det låter”. Denna dag stod vi kvar länge vid bäcken, vi hade inte sett så mycket vatten där förut. Barnen kom fram till att det lät högt och några valde att stanna en bit ifrån och lyssna där. 

På gården har det varit många vattenpölar, vad händer när man hoppar i dem? Jo, det stänker, vattnet tar slut efter en stund, men vart tog det vägen då? Några av barnens funderingar!

Läslyftet

Gröna gruppen: Varje tisdag har vi Läslyftetsamling där vi fokuserar på sagor och ramsor. Hittills har vi haft Mamma Mu och Kråkan på besök som berättade om när Mamma Mu fick ett sår. Detta tyckte barnen var väldigt spännande. De skrattade mycket och upprepade vissa av Kråkans fraser t ex “Ryck mig i fjädern!”. Vi har också fått stifta bekantskap med rimsagan om Petter och hans fyra getter. 

Blå gruppen: 

Vi har läst sagan om Grodan Totte “alla är kompisar”.

Barnen visar stort intresse för sagan, det kommer många frågor om “varför är katten ledsen?”

De ställer många frågor under sagans gång, efter sagan och kan även återberätta vid ett senare tillfälle. Vill höra den flera ggr i rad.

Denna saga använder båda grupperna sig utav.

Förskolebrevet

Vi fortsätter att sjunga Stopp min kropp-sången, prata om vad Stopp betyder och hur det används, och vissa dagar ha massage innan lunch. 

Viktiga datum:

Vecka 45: Lapp om julledighet kommer att lämnas ut under v. 45. Vi ber er att så fort som möjligt fylla i och lämna in den till oss, så att vi kan göra en så bra planering som möjligt för barnen när det kommer till personaltäthet och måltider under jullovet.

13/12: Luciafest. Inbjudan kommer att sättas upp på vår ytterdörr.