Ekorre-nytt November

Grön flagg

Vi fortsätter med att skapa fiskar och andra havsdjur som klistras upp på vår havstavla, som hänger i solrummet. Titta gärna!

Kungaskogen

En del av gruppen har fått lyssna på kungaskogs sagan. Under denna månad ska alla få tillfälle att lyssna på sagan. Vi pratar och resonerar med barnen kring sagan och hur djuren är mot varandra. Sagan bygger på att “alla får vara med”. Barnen erbjuds också att få leka med handdockorna och verktygslådan som hör till. Kungaskogen är ett tema värdegrunder- mot utanförskap och mobbing. Gå gärna in på YouTube och skriv kungaskogen, där ni får ta del av materialet.

Vi har själva märkt och även hört av föräldrar att det förekommer en hel del prat om att “du är min bästa kompis” och “inte bästa kompis”. Arbetet med kungaskogen kommer väldigt lägligt. Och vi pratar med barnen om att vi alla är kompisar här på förskolan.

veckoplanering

Måndagar: Ekorren och Rävungarna är tillsammans

Tisdagar: Höstfest v 45 tillsammans i huset. Aktiviteter i utemiljön på förmiddagen. Gemensam lunch i lekhallen. V 46 går vi till lekplats.

Onsdag: Inne på förmiddagen och då delas barnen in i mindre grupper. Vi jobbar med Kungaskogens material, målar örngott och klistrar upp fiskar på havstavlan.

Torsdag: Gympa för en del av barnen som är födda 2015. Häng gärna en ryggsäck på barnets plats med mjukis byxor och tshirt som barnen kan välja att ta med. resten av gruppen jobbar med kungaskogen och skapar fiskar.

Fredag: Ekorren och Rävungarna är tillsammans.

Ha det bra!