Ekorrenytt September

Välkomna till ekorren alla “gamla” och “nya” ekorrefamiljer! Nu har vi varit igång i drygt en månad och för närvarande har vi 19 barn i gruppen som lärt känna varandra. Vi ser fram emot en lustfylld och lärorik hösttermin tillsammans.

Varje tisdag har vi en lång förmiddag ute och går till skogen. Den dagen äter vi lunch 12.30 så vi äter alltid en macka och frukt på förmiddagen. Tisdagen den 17e september kommer de äldre barnen i gruppen gå på svamputställning på Fredriksdal och då går vi från förskolan klockan 9. Promenad dit och bussen tillbaka till förskolan. De andra barnen kommer att gå till skogen tillsammans med en grupp ifrån grodans avdelning. G

Grön Flagg

Som många av er redan vet så arbetar vi med Håll Sverige Rents utbildningsprogram Grön Flagg på förskolan. Årets valda tema är ”Hav & Vatten”. Vad Grön Flagg är och vad det innebär kommer vi informera mer om på föräldramötet den 25/9.

Under vecka 36 och 37 har vi experimenterat med föremål som sjunker och flyter.

Trygghet och säkerhet

Just nu arbetar vi med materialet om Vilse och detta gör vi både i skogen och på förskolan. Under terminen ska det ske en brandövning. Nu innan övningen förbereds detta genom att dramatisera en övning med förskolan som är uppbyggd i duplolego med alla duplogubbar. Därav visar vi vad som händer när larmet startar och att alla springer ut till ekorreskylten utan jacka och skor.

• Ekorrens dokumentationstavla finns i stora lekhallen (solrummet) där temat dokumenteras i bild och text ifrån olika aktiviteter som är förankrat efter målen i läroplanen. Det kommer kontinuerligt upp nytt material här under läsåret, så kom gärna in och kika och be era barn visa och berätta.
  • I hallen på anslagstavlan finns veckans matsedel och vår almanacka där vi kortfattat beskriver hur dagen ser ut.
  • Ni är välkomna på föräldramöte onsdagen 25 september klockan 18-19.30. Lapp hänger på anslagstavlan där ni gärna får notera om ni har möjlighet att komma.
  • Tennis varje måndag och onsdag. Barnen delas in i tre grupper som ni kan läsa mer om på anslagstavlan.
  • Ny tid för fotografering är den 10 oktober klockan 9.30

Ha det bra! Anette, Elin och Ima.