Välkommen till köket!

I vårt kök arbetar vår utbildade kock Manuel som varje dag lagar mat till barn och personal. Manuel träffar dagligen barnen och lyssnar gärna på vad barnen önskar att äta!

Mat från grunden!

Maten som Manuel serverar lagas från grunden och många av råvarorna är ekologiska. Barnen äter ofta mycket grönsaker, eftersom vi varje dag serverar grönsaksfat med fyra olika sorters grönsaker, innan den nylagade maten ställs fram.

Gott och nyttigt!

Att ge barnen god, vällagad och nyttig mat ingår i förskolans verksamhetsmål för fysiskt välbefinnande. Sedan 2014 är förskolans kök smileycertifierat, vilket innebär att livsmedelstillsynen varit mycket väl godkänd under många år!

Varierad och näringsrik mat!

Veckans matsedel är varierad och innehåller en variation av kött, fisk, potatis, pasta och ris. En dag i veckan serveras en vegetarisk lunch och varje måltid innehåller också grönsaker.

Till varje frukost och mellanmål serveras barnen smörgås med pålägg och mjölk. Två gånger per dag får barnen frukt, på förmiddagen och efter lunch. Självklart äter vi i personalen alltid tillsammans med barnen, som en pedagogisk måltid.